DNA onbekend

Is mijn vader wel mijn echte vader? Zijn mijn broers en zussen wel mijn echte familie? Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van de mensen. Caroline Tensen helpt mensen om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen.

-Het aangrijpende verhaal van Marja Muis. 'Mijn moeder zei altijd over mijn geboorte: ik heb het goede weggegooid en de nageboorte gehouden!' Als enige in het gezin werd Marja door haar moeder zwaar mishandeld. De littekens zitten over haar hele lichaam. Haar moeder gebruikte haar bovendien als een moderne slavin; Marja mocht niet naar school, zij moest schoonmaken en ze kan amper lezen en schrijven. Maar waarom werd alleen Marja zo behandeld? Is het omdat zij een andere vader heeft? Pas als Marja zelf moeder wordt, hoort zij voor het eerst over de twijfels over haar biologische vader... Marja zou van de man kunnen zijn die zo'n negen maanden voor haar geboorte, een kamer verhuurde aan haar moeder. Door een DNA-test tussen haar en haar zussen Heidy en Jowil wil Marja nu eindelijk duidelijkheid krijgen. -Ingrid en Trudi zijn zussen en hartsvriendinnen. Ze groeiden op in Utrecht en hadden hier een fijne jeugd. Als hun vader op 84-jarige leeftijd overlijdt, horen ze van een familielid geruchten over hun moeder. Geruchten die hun wereld op z'n kop zetten. 'Je moeder was een flierefluiter, ze had veel jongens achter d'r kont aan, maar ach ... ze heten allebei De Waal en ook nog Gerrit, dus wat maakt het uit!', vertelde een familielied aan Trudi. Trudi weet niet wat het familielid precies ermee bedoelt. Als ze haar zus over het gesprek vertelt gaan er allerlei verborgen laatjes in hun geheugen open. Toen ze jong waren kwam ome Ger geregeld langs als vader er niet was. Sterker nog; Trudi herinnert zich dat ze ooit ma en ome Ger heeft betrapt toen ze samen op bed lagen. Ze krijgen steeds meer aanwijzingen dat er meer aan de hand is en uiteindelijk besluiten ze DNA Onbekend te benaderen.


In het kort


  • Titel:DNA onbekend
  • Zender:NPO 1
  • Datum:22 februari 2012
  • Uitzendtijd:20:30 - 21:20 uur
  • Genre:Amusement
  • Presentatie:Caroline Tensen
  • Bijzonderheden:Breedbeeld uitzending, Teletekst ondertiteld
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen