Het merk Madonna

Het merk Madonna

Muziektrends komen en gaan, maar er is een constante factor. Madonna staat al bijna dertig jaar garant voor hits. In Het verhaal van…Madonna is de strijd en het succes van de zangeres te zien, maar ook de schaduwzijde die kleeft aan een leven als Queen of Pop.

Madonna domineert de popwereld al bijna dertig jaar. In de documentaire Het verhaal van… Madonna komen verschillende mensen aan het woord die een andere kant van de ster belichten. Broer Christopher, oud-medewerkers en vroegere vrienden praten over de zus, danseres, geliefde en de moeder Madonna. Aan de hand van archiefbeelden en vroegere interviews vertellen ze het verhaal van de Queen of Pop.

Choquerend
De superster staat bekend om haar choquerende clips en looks. Zo kuste ze in de videoclip Like a Prayer met een donkere Jezus, bracht ze een fotoboek uit waarin ze naakt te bewonderen is en zoende ze met Britney Spears en Christina Aguilera. Volgens een vroegere lerares zocht Madonna altijd al de grenzen op. In de documentaire zegt ze: “De enige regel die ze heeft gecreëerd was dat er geen regels zijn.”

Kritisch

Madonna laat op interviewmagazine.com weten dat haar succes voor een deel te danken is aan de kritische mensen in haar omgeving. “Ik denk dat het goed is als je een discussie aangaat met mensen. Dat ze kunnen zeggen: ‘Dit is waardeloos’ of ‘Je bent gestoord’ of ‘Dat is kitsch” of ‘Wat denk je hiervan?’ Het helpt je om te bedenken waar je in gelooft.”


In het kort


  • Titel:Het verhaal van... Madonna
  • Zender:Eén
  • Datum:18 oktober 2012
  • Uitzendtijd:22:30 - 23:28 uur
  • Genre:Documentaire
  • Presentatie:HRH Prince of Wales
  • Regisseur:John Bridcut
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen