Liefs uit...

Yvon Jaspers volgt acht verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen. Na maanden of soms zelfs jaren bezig te zijn geweest met de verblijfspapieren verwelkomen Dieuwertje, Fenna, Jeroen, Elvira, Twin, Petra, Jelske en Paul hun grote liefde uit Pakistan, Ghana, Frankrijk, Ecuador, Iran, IndonesiŽ, Ghana en Colombia om hier een gezamenlijk leven op te bouwen. Yvon Jaspers volgt de verliefde stellen gedurende een lange periode, vanaf het moment dat er afscheid wordt genomen van familie en vrienden in het land van herkomst en de hereniging in Nederland waar lang en intens naartoe is geleefd. Regelmatig zoekt Yvon Jaspers de stellen op in hun nieuwe gedeelde leven en ziet hoe de buitenlandse partners proberen te aarden in Nederland. Niet alleen is ze er getuige van hoe de buitenlandse partners kennismaken met de Nederlandse gewoontes, op zoek gaan naar een baan en nieuwe vrienden maken. Ook ziet ze grappige, maar soms ook grote culturele verschillen. Vanzelfsprekend steken heimwee en verveling de kop op en moeten andere onvermijdelijke relationele hobbels worden genomen. Te zien is hoe de buitenlandse partners door hun nieuwe omgeving worden ontvangen en hoe het is om in Nederland als nieuwkomer je draai te moeten vinden. Maar ook hoe het is voor degene die hier al woont. Want niet altijd wordt een exotische partnerkeuze begrepen. Dieuwertje en Ali, Fenna en Rahman, Jeroen en Marie, Julio en Elvira, Twin en Faranak, Petra en Fajar, Tawfiq en Jelske en Paul en Diego, laten zien of het vuur van hun liefde bestand is tegen het Hollandse klimaat.

De Brabantse Elvira (21) is 16 als ze voor een jaar als uitwisselingsstudent naar Ecuador afreist. Op de plaatselijke middelbare school loopt ze medestudent Julio (22) tegen het lijf en raakt tot over haar oren verliefd. Maar dan moet Elvira weer terug naar huis, naar de andere kant van de wereld. Elvira's ouders staan geruime tijd financieel garant om de liefde van hun jongste dochter in stand te houden. Nu, na 5 jaar, maakt Julio de grote stap om voorgoed met Elvira in Nederland te gaan wonen en met haar in het huwelijksbootje te stappen. Gaan Julio en Elvira het redden om zelfstandig een bestaan op te bouwen?
In het kort


  • Titel:Liefs uit...
  • Zender:NPO 1
  • Datum: 6 september 2012
  • Uitzendtijd:21:30 - 22:20 uur
  • Genre:Amusement
  • Presentatie:Yvon Jaspers
  • Bijzonderheden:Breedbeeld uitzending, Teletekst ondertiteld
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen