Nieuwe gezichten bij PSV

Bekijk de promo over NOS Studio Sport Eredivisie

AZ, FC Twente en PSV spelen zaterdag hun eerste wedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen. Met name de verrichtingen van de Eindhovenaren zijn interessant, want Philip Cocu heeft een compleet nieuw team geformeerd.

Voor de PSV-fans was het dinsdag even wennen. Philip Cocu zat voor zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van de Eindhovenaren op de bank. Hij toverde voor de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Zulte Waregem een basiselftal uit de hoge hoed dat grotendeels uit jonge debutanten bestond. Van onwennigheid was overigens niets te merken: de Brabanders speelden hun tegenstander met fris en fruitig voetbal van de mat (zie video hierboven).

Vertrokken
Cocu moest overigens wel met een heel nieuw elftal op de proppen komen, omdat bijna iedereen die vorig seizoen bij PSV in de basis stond weg is. Dries Mertens, Kevin Strootman, Jeremain Lens en Erik Pieters vertrokken naar het buitenland. Mark van Bommel is gestopt en Wilfred Bouma, Tim de Rijck en Boy Waterman kregen een vrije transfer. Daarnaast is het twijfelachtig of Ola Toivonen, Marcelo en Stanislav Manolev ooit nog voor de club uitkomen, omdat ze wellicht verkocht worden. 

Nieuwe helden
Voor hun opvolgers heeft PSV de hand redelijk op de knip gehouden. Voor AZ-middenvelder Adam Maher betaalden de Eindhovenaren de hoofdprijs, de rest van de selectie kostte veel minder, of kwam zelfs uit eigen jeugd. Nieuwe helden zijn onder meer jongelingen Jeffrey Bruma, Karim Rekik en de ervaren Stijn Schaars. Zaterdag mogen zij in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag andermaal bewijzen klaar te zijn voor een succesvol seizoen.

Volledig competitieprogramma van zaterdag:
- ADO Den Haag - PSV
- N.E.C. - FC Groningen 
- FC Twente - RKC Waalwijk
- SC Heerenveen - AZ


In het kort


  • Titel:NOS Studio Sport Eredivisie
  • Zender:NPO 1
  • Datum: 3 augustus 2013
  • Uitzendtijd:22:30 - 23:30 uur
  • Genre:Sport
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen