Oranje doelpuntenfestijn in IndonesiŽ?

Oranje doelpuntenfestijn in IndonesiŽ?

Het Nederlands Elftal onder 21 speelt deze week op het EK in Israël, maar ook de andere internationals van Oranje hebben nog geen zomervakantie. Zij stappen in het vliegtuig voor twee oefenwedstrijden in het Verre Oosten.

Tegenstanders van het Nederlands elftal tijdens deze oefentrip zijn China en Indonesië. Van dat laatste land hoeven de Nederlandse supersterren niet veel tegenstand te verwachten. De Indonesiërs staan op de 170ste plaats op de wereldranglijst en plaatsten zich nog nooit voor een groot kampioenschap.

Van Persie
De kans is aanwezig dat het in Indonesië prijsschieten wordt. Vooral voor Robin van Persie zou dat goed uitkomen, want de spits van Manchester United is op recordjacht. Hij staat vijfde op de topscorerslijst aller tijden, maar heeft de top drie in zicht. Driemaal scoren tegen Indonesië en China en Van Persie pakt de tweede plaats op die lijst.

Voldoening
Toch zegt de spits op OnsOranje.nl zelf niet mee bezig te zijn met die topscorerslijst. “Ik ga nooit zo een wedstrijd in. Als je er teveel aan gaat denken, denk ik dat je juist niet veel doelpunten maakt. Bovendien is voetbal niet alleen maar doelpunten maken. Ik haal voldoening ook uit andere dingen. Ik hoef niet per se elke wedstrijd te scoren. Het is wel een onderdeel, dat ik elke wedstrijd probeer te bereiken. Maar het is niet het enige.”

SBS 6 zendt Indonesië - Nederland live uit. Vanwege het tijdverschil is dat om 15.00 uur Nederlandse tijd. ’s Avond laat volgt er een samenvatting.


Meer video's van SBS 6


In het kort


  • Titel:Oefeninterland: IndonesiŽ - Nederland
  • Zender:SBS 6
  • Datum: 7 juni 2013
  • Uitzendtijd:23:30 - 23:55 uur
  • Genre:Sport
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen