Studio Sport Eredivisie trapt af

Studio Sport Eredivisie trapt af

Sportfans kunnen in Studio Sport vanaf dit weekend elke zondag met het bord op schoot genieten van een wekelijkse portie competitievoetbal. Zondag komen onder andere titelkandidaat Vitesse, en nieuwelingen Cambuur en Go Ahead in actie.

Vitesse begint dit seizoen vol ambitie. De Arnhemmers ontpopten zich vorig jaar tot een reuzendoder van de bovenste plank door de traditionele topclubs te verslaan. Rond de winterstop streed de club zelfs mee om kampioenschap. Uiteindelijk eindigden de mannen van Fred Rutten op een keurige vierde plaats.

Peter Bosz
De Arnhemmers openen het seizoen thuis tegen Heracles, de club van de nieuwe Vitesse-trainer Peter Bosz. Die slaagde er vorig jaar in met beperkte middelen in Almelo een swingend elftal te bouwen. Daarmee verdiende hij een transfer naar Arnhem. Bezorgt hij zijn nieuwe club tegen zijn oude werkgever een vliegende start?

Nieuwelingen
Naast titelkandidaten Vitesse en Feyenoord komen ook Cambuur Leeuwarden en Go Ahead Eagles op zondag in actie. Deze twee clubs slaagden er vorig jaar tot veler verrassing in om promotie naar het hoogste niveau te verdienen. De verwachting is dat de twee nieuwelingen in de Eredivisie moeten knokken voor elk punt.

Zware test
Cambuur begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Eagles spelen uit tegen FC Utrecht. Dat wordt een zware test, want de Domstedelingen waren de verrassing van het vorige seizoen. De Utrechtse fans rekenen tegen de vers gepromoveerde club uit Deventer op een doelpuntenfestijn.
In het kort


  • Titel:NOS Studio Sport Eredivisie
  • Zender:NPO 1
  • Datum: 4 augustus 2013
  • Uitzendtijd:19:00 - 20:00 uur
  • Genre:Sport
  • Presentatie:Tom Egbers
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen