Stadse arts kan geen bloed meer zien

Nog een paar maandjes wachten en dan zendt SBS 6 nieuwe afleveringen van Dokter Tinus uit. Om alvast in de stemming te komen, begint de zender deze week met herhalingen van seizoen één.

Dokter Tinus is een vaatchirurg die zijn baan in een ziekenhuis moet opgeven vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar een klein dorp om zich daar te vestigen als huisarts. Al snel blijkt dat het verschil tussen de stad en het platteland groter is dan gedacht. Dat zijn voorganger zeer geliefd was, maakt op deze plek opnieuw beginnen nog ingewikkelder.

Gênante aandoening
In de eerste aflevering zien kijkers hoe Tinus de sollicitatieprocedure tot huisarts in het dorpje Wourkem doorloopt. Eenmaal aan de slag dienen zich direct de nodige problemen aan: de brutale doktersassistente Kim, de onhandige loodgieter Bert en een mannelijke patiënt met status en een nogal gênante aandoening. Het enige lichtpuntje is onderwijzeres Lisa de Graaf (Jennifer Hoffman).

'Onder de indruk'
Thom Hoffman kruipt in de huid van dokter Tinus. De acteur twijfelde geen seconde aan deze rol. “Toen ik voor de rol werd gevraagd, heb ik afleveringen van de Britse versie gezien. Ik raakte onder de indruk van hoe de Engelse acteur Martin Clunes de rol speelt en zag het als een uitdaging om het minstens net zo goed te doen”, vertelt hij in Televizier. De serie heeft volgens Thom een gekke vorm van humor en drama. “Er zitten ontroerende verhaallijnen in, maar de volgende scène kan ineens hard en messcherp zijn, waardoor je als kijker op het verkeerde been gezet wordt.”


Meer video's van SBS 6

In het kort


  • Titel:Dokter Tinus
  • Zender:SBS 6
  • Datum:19 juni 2013
  • Uitzendtijd:20:30 - 21:30 uur
  • Genre:Serie/Soap
  • Acteurs:Thom Hoffman, Jennifer Hoffman, Kitty Courbois
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen