Vals Plat

Programmamakers afkomstig uit verschillende culturen schetsen een persoonlijk beeld van de veranderende samenleving. Met eigenzinnige portretten, krachtige statements en scherpe observaties tonen ze herkenbare verhalen, die een afspiegeling zijn van wat er speelt in de maatschappij. Acteur en theatermaker Hakim Tra´dia presenteert het programma weer op zijn eigen onverwachte manier. Ge´nspireerd door de hoofdpersonen in de portretten gaat hij de straat op en spreekt hij mensen aan.

-Leen Jansen (82) is een oud-profbokser uit Rotterdam. Hij is drievoudig Nederlands Kampioen en heeft in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw 71 profwedstrijden gebokst waarvan hij er maar 9 verloor. Leen zit nu in de winter van zijn leven. Op 79-jarige leeftijd loopt zijn huwelijk stuk. Een halve eeuw heeft hij geleefd met een vrouw die niet van hem hield. In de nadagen van zijn lange leven wordt hij geconfronteerd met de ongemakken van ouderdom en eenzaamheid. Hij probeert om met beide handen vast te houden aan wat hij nog kan. -Humphrey Rustenberg is een van de vele Surinamers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw aan de hero´ne verslaafd raakte op de Zeedijk in Amsterdam. In 1981 lukte het Humphrey via de GGD om af te kicken met methadon. Tijdens het afkicken begon hij muziek te maken. De muziek houdt hem nu nog steeds op de been. Vooral de repetities elke donderdag middag met de leden van de band 'Roofless' zijn belangrijk voor hem. In 'Roofless', opgericht door het Leger des Heils, spelen daklozen, ex-daklozen en medewerkers van het Leger des Heils.


In het kort


  • Titel:Vals Plat
  • Zender:NPO 2
  • Datum:29 december 2012
  • Uitzendtijd:16:30 - 17:00 uur
  • Genre:Documentaire
  • Presentatie:Hakim Tra´dia
  • Bijzonderheden:Breedbeeld uitzending
Tips voor vanavond
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen