Ali B op volle college-toeren(2017)

  • 19 mei 2017, 21:10 - 22:00 uur
  • NPO 2
Kijk nu

INTERVIEWPROGRAMMA Ali B brak in 2004 door met 'Wat zou je doen', zijn duet met Marco Borsato. Inmiddels is hij niet alleen rapper, maar ook theatermaker en tv-persoonlijkheid. Twan Huys interviewt Ali samen met een zaal vol studenten.

Al bijna vijftien jaar is Ali B niet weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De rapper beleefde zijn grote doorbraak in 2004, toen hij samen met Marco Borsato het nummer 'Wat zou je doen' uitbracht. Daarop volgden hits als 'Leipe mocro flavour' en 'Rampeneren' - Ali's naam was gevestigd. Vanaf 2010 stond zijn muzikale carrière op een iets lager pitje en was hij vooral actief in het theater en op televisie. Zo koppelde hij in Ali B op volle toeren al vele rappers aan grote artiesten van vroeger, waarbij ze steeds een nummer van elkaar vertolkten.

Populair

Vorig jaar bracht Ali na tien jaar weer een album uit en als Voice-coach lijkt hij populairder dan ooit. Hoog tijd voor een interview in College Tour. Twan Huys spreekt Ali, samen met een zaal vol studenten.

Eerste rapper

In tien jaar College tour maakte Twan Huys al 109 afleveringen met grootheden uit allerlei vakgebieden. Vooral de politici zijn goed vertegenwoordigd, in maar liefst vijftien afleveringen, maar de dertien muzikale gasten komen in de buurt. Ali B belandt in een rijtje met muziekhelden als violiste Janine Jansen, top-dj's Afrojack en Armin van Buuren en zangers Sting, Robbie Williams, John Legend en Stromae. In al die jaren kwam er nog geen enkele rapper, al kan Ed Sheeran, die dit seizoen de eerste gast was, ook een aardig stukje rappen. Maar met Ali B heeft Twan Huys voor het eerst echt hiphop in huis.

  • Seizoen: 10
  • Aflevering: 6/6 Ali B

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag