Bigfoot gevonden?

Bigfoot gevonden?

Bestaat die bigfoot nu wel of niet? Matt Moneymaker en zijn team gingen een seizoen lang op zoek naar het mythologische beest. Ze kregen veel aanwijzingen, maar tot sluitend bewijs kwam hun speurtocht niet. Wellicht dat daar in het tweede seizoen van Finding Bigfoot verandering in komt.

In de tweede reeks van Finding Bigfoot nemen Matt Moneymaker en zijn team de kijkers mee in nieuwe zoektochten naar bigfoots. Matt legt uit: “Bigfoot is een zeldzaam soort mensaap, die af en toe gespot wordt in Azië en Noord-Amerika. De mannetjes zijn ongeveer drie meter lang en zijn ongeveer even zwaar als een koe. De vrouwtjes zijn iets kleiner. Bigfoots zijn uiterst zeldzaam: in heel Noord-Amerika leven er 20.000. Daarnaast zijn ze ongelooflijk schuw: zelfs als ze een kind tegenkomen, rennen ze weg.”

Roofdieren
In de eerste reeks is Matt Moneymaker er niet in geslaagd om onomstotelijk bewijs te vinden voor het bestaan van het wezen. Matt vindt het zelf niet zo gek dat hij nog geen overtuigende foto’s of videobeelden van de bigfoot heeft. “Ze wandelen niet op klaarlichte dag door een wei, zoals herten bijvoorbeeld. Bigfoots zijn roofdieren die ’s nachts rondsluipen en wegrennen zodra ze mensen aan horen komen. Net als poema’s bijvoorbeeld. Daar zijn trouwens ook nauwelijks foto’s van.”

Geen mythisch monster
Matt vervolgt zijn speurtocht naar de bigfoot. “We willen mensen graag meer vertellen over het onderwerp. Ook om het beeld recht te zetten dat is ontstaan in sommige commerciële films over het wezen. Het is geen mythisch monster waar er maar eentje van is, dat af en toe opduikt. Dat idee is de vijand van ons onderzoek."


Meer video's van Discovery Channel

In het kort


  • Titel:Finding Bigfoot
  • Zender:Discovery Channel
  • Datum:24 juni 2012
  • Uitzendtijd:20:00 - 21:00 uur
  • Genre:Overige
Tips voor vanavond
TVGids.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Informatie Informatie      Deze melding verbergen Deze melding verbergen