Bauke Mollema over etappewinst: ‘Hier kwam ik voor’

Kijk nu

NET GEMIST Bauke Mollema boekte zondag de mooiste zege uit zijn carrière. “Dit is echt super”, vertelt de dolblije renner van Trek-Segafredo.

Bauke Mollema had zondag een glorieus moment in de Tour de France. Hij won de vijftiende etappe van het wielerevemenent na een indrukwekkende solo. “Op dertig kilometer van de meet dacht ik: ik ga gewoon. Het was een soort intuïtief. In de sprint zou ik niet hebben gewonnen. Ik voelde me de hele dag al goed. Het was gewoon het perfecte moment”, vertelt Mollema aan Nu.nl.

Solo

Mollema bleef sterk, zelfs toen Diego Ulissi, Tony Gallopin, Primoz Roglic en Warren Barguil hem op slechts tien seconden naderde. “Ik reed op het vlakke gedeelte gelukkig weer iets verder bij ze weg. In de laatste kilometer wist ik zeker dat ik zou gaan winnen. Geweldig dat het me is gelukt.”

Doel bereikt

"Hier kwam ik voor”, zegt Mollema die zijn doel dit jaar heeft bereikt. “Toen Alberto (Contador, red) vorige week veel tijd verloor, wist ik dat er kansen zouden komen voor mij. Een paar dagen geleden wilde ik er al voor gaan, maar toen kwam ik helaas niet in de ontsnapping terecht.”


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag