Bekende YouTubers maken clip voor hulp Sint Maarten

Kijk nu

NET GEMIST De Nederlandse YouTube-community komt bij elkaar om met zijn allen een prachtig lied te maken. Het geld wat ze ermee ophalen, geven ze rechtstreeks aan het goede doel.

YouTuber zijn klinkt ideaal. Je maakt voor je lol een beetje video’s voor het internet en krijgt er ook nog eens geld voor! Maar in vrselijke situaties zoals deze kan een YouTuber als bekende videomaker bijdragen aan de hulp in getroffen landen. De gevolgen van de orkaan Irma zijn zo heftig, dat de bekende YouTubers hun handen ineen sloegen om de slachtoffers op Sint Maarten te helpen en met zijn allen een videoclip maken.

Helpen

Hoe kun je dan precies helpen? Door de video keer op keer opnieuw te bekijken! En natuurlijk door te delen met anderen. Hoe meer mensen er kijken, hoe meer aandacht ervoor is. Door middel van advertenties verdienen de YouTubers geld. Wat ze daarmee verdienen, gaat nu rechtstreeks naar het Rode Kruis. Maar je kunt ook rechtstreeks zelf geld storten, naar giro 5125!

YouTubers

Een hele hoop YouTubers hebben meegewerkt aan het maken van de videoclip. In de beschrijving onder de video staat de lijst met meer dan veertig YouTubers. Onder meer Milan Knol (van DagelijksHaaDee en de broer van Enzo), Dylan Haegens, Kelvin (van Kalvijn) en David Harms (de man achter het kanaal van DusDavidGames) doen mee aan de actie. Al die kanalen hebben respectievelijk 1 miljoen, 1 miljoen, een half miljoen en 700 duizend abonnees.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag