Bekvechtende schoonfamilies in Ben ik te min?

  • 21 maart 2017, 21:30 - 22:29 uur
  • RTL 4
Kijk nu

REALITYPROGRAMMA Froukje de Both ontfermt zich in Ben ik te min? over mannen en vrouwen die het gevoel hebben dat ze niet worden geaccepteerd door hun schoonfamilie. Met behulp van een professioneel team probeert ze de familiebanden te herstellen.

Het idee lag al een paar jaar op de plank, maar eindelijk wordt het dan toch uitgezonden: Ben ik te min?. Froukje de Both presenteert het programma, waarin door wanhoop gedreven mannen en vrouwen een oplossing zoeken voor problemen met hun schoonfamilie.

Idee van Winston Gerschtanowitz

Ze krijgen om wat voor reden dan ook het gevoel dat ze door hun schoonfamilie niet worden geaccepteerd - en dat zorgt weer voor veel spanningen binnen hun relatie. Het programma-idee is afkomstig van Winston Gerschtanowitz. Hij zou zich in eerste instantie zelf ontfermen over de bekvechtende schoondochters, -moeders en -vaders, maar vorig jaar werd bekend dat toch Froukje die rol op zich neemt. Met behulp van een professioneel team probeert de presentatrice de verstoorde familiebanden te herstellen.

Hoge drempel

Ben ik te min? kwam zo traag op gang omdat er in 2014 maar weinig mensen te vinden waren die op tv hun gal wilden spuwen over hun schoonfamilie. "Het is niet zo moeilijk om familieruzies te vinden, maar we merken dat het met schoonfamilies anders werkt", zei Froukje tegen Mediacourant. "Dat blijkt toch een te hoge drempel te zijn; mensen laten de situatie liever zoals die nu is." Bovendien is het volgens de presentatrice vrij eenvoudig om confrontaties te vermijden. "Je kunt gewoon doorleven als je je schoonfamilie niet zo vaak ziet of als het niet zo botert. Dan gaan ze maar minder vaak op bezoek."

  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag