Brandweerchef onder vuur in Chicago Fire(2012)

  • 21 maart 2017, 21:30 - 22:25 uur
  • NET 5
Kijk nu

DRAMASERIE Brandweerchef Wallace Boden krijgt in Chicago fire de wind van voren wanneer een dakloze omkomt bij een brand in een pakhuis. Heeft hij wel genoeg gedaan om de man te helpen? De pers duikt erop en de sfeer in het team bereikt het nulpunt.

Een dakloze man komt om bij een brand in een pakhuis. Grote vraag in deze aflevering van Chicago fire: had zijn dood voorkomen kunnen worden? Brandweerman Peter Mills stond op het punt de man te redden, maar commandant Wallace Boden (Eamonn Walker) riep al zijn manschappen naar buiten omdat het pand op ontploffen stond.

Rechtszaak

Nu krijgt Boden de wind van voren omdat hij een arme dakloze heeft laten creperen. Zelf weet de commandant dat hij de juiste beslissing heeft genomen. De broer van het slachtoffer dreigt echter met een rechtszaak. Dat zorgt ervoor dat het korps er in de media slecht vanaf komt. De sfeer binnen het team daalt tot het nulpunt. Ondertussen neemt Kelly Severide (Taylor Kinney) het op voor een oude vrouw bij wie opmerkelijk vaak brand uitbreekt.

Spin-offs

Chicago fire gaat niet alleen over brandweerlieden, maar ook over paramedici en ambulancepersoneel. Allemaal zijn ze onderdeel van het 25th Batallion van het Chicago Fire Department. Aan het hoofd van de afdeling staat commandant Wallace Boden (Eamonn Walker), die de twee luitenants Matthew Casey en Kelly Severide onder zich heeft. De serie bestaat uit vijf seizoenen en heeft al twee spin-offs gekregen: Chicago P.D. gaat over de politie van Chicago en Chicago Med over de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in de stad.

  • Regisseur: Gloria Muzio
  • Scenario schrijver: Michael Brandt, Derek Haas, Andrea Newman
  • Componist: Atli Örvarsson, Karl Dondlinger, Michael Fowler, Michael Jacobi, Pamela Kahn, Jeffrey Kaplan
  • Acteurs: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Lauren German, Teri Reeves
  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 4/24 One minute

Reageren op dit artikel
Meer video's van Oscars 2017

Tips voor vandaag