Daniel weer op de been(2014)

  • 21 april 2017, 22:35 - 00:10 uur
  • NPO 3

DRAMASERIE De sheriff verhoort Daniel zogauw die is bijgekomen uit zijn coma. Die vraagt of Bobby Dean degene is die hem het ziekenhuis in heeft geslagen. Dat is inderdaad het geval, maar Daniel ontkent dat en zijn belager komt vrij.

Daniel is in Rectify bijgekomen uit zijn coma, waarna de sheriff hem verhoort. Die vraagt of Bobby Dean degene is die hem het ziekenhuis in heeft geslagen. Daniel ontkent dat en zijn belager komt vrij. Centrale vraag in de serie is of Daniel in zijn jonge jaren Bobby Deans zus Hanna heeft vermoord. Nieuw DNA-bewijs zorgde ervoor dat Daniel na 19 jaar vrijkwam, maar hij was onder invloed van drugs toen Hanna het leven liet.

Schuld of onschuld

Hoofdrolspeler Aden Young vertelde aan Vulture.com dat hij lang niet wist of zijn personage schuldig was. Dat was een bewuste keuze. "Ik heb lang met schrijver Ray McKinnon gesproken over Daniels schuld of onschuld. Door de onduidelijkheid over de moord leidend te laten zijn, werd het een veel complexere rol en dat vond ik intrigerend."

Daniel

De dramaserie Rectify draait om Daniel, een man die negentien jaar in de gevangenis zat vanwege de moord op een jonge vrouw. Nieuw DNA-bewijs zorgt ervoor dat niet langer met zekerheid kan worden vastgesteld of hij deze Hanna daadwerkelijk om het leven heeft gebracht. Een rechter spreekt hem daarom vrij. Zelf weet Daniel niet of hij de moord echt op zijn geweten heeft: hij was onder invloed van drugs op het moment dat het gebeurde. Ook de inwoners van zijn dorp zijn niet overtuigd van zijn onschuld.

  • Regisseur: Stephen Gyllenhaal
  • Scenario schrijver: Ray McKinnon, Coleman Herbert
  • Componist: Gabriel Mann, Ethan Beigel, Paul Bercovitch, Tim Kimmel, Aaron Levy, Jason C. Lewis
  • Acteurs: Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron, Adelaide Clemens, Clayne Crawford
  • Seizoen: 2
  • Aflevering: 3/10 Charlie Darwin

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag