Dwayne 'The Rock' Johnson is Hercules(2014)

  • 21 maart 2017, 20:30 - 22:30 uur
  • Veronica

AVONTUUR De Griekse halfgod Hercules, zoon van Zeus, wil gewoon een echtgenoot en een vader zijn. Maar tot waanzin gedreven door godin Hera, vermoordt Hercules zijn eigen vrouw en kinderen. Hij zweert wraak op de goden en zijn enige lust ligt in vechten.

Hercules is een halfgod en de zoon van oppergod Zeus. Hij heeft de legendarische Twaalf Werken voltooid in opdracht van de koning van Mycene, Eurystheus. Dan barst de hel los op aarde, veroorzaakt door afstammelingen van Hades. Zij kunnen niet gedood worden door een gewone sterveling, waardoor het aan Hercules is om zijn krachten te gebruiken in deze strijd. Hij komt erachter dat hij nooit aan zijn verleden zal kunnen ontsnappen.

The Rock

Voor zijn rol als Hercules begon Dwayne Johnson aan een slopende trainingsroutine. Hij trainde harder dan ooit tevoren en sloot zichzelf gedurende zes maanden op tijdens het filmen. Het doel was om volledig in het personage te transformeren. Hoewel het zowel mentaal als fysiek zijn tol eiste, zou de acteur het naar eigen zeggen zo opnieuw doen.

Ontvangst

Hercules ontving wisselende kritieken. Over het algemeen werd gesteld dat de film een ‘aangename verrassing’ was. Snel, grappig, en boordevol actie. Als kers op de taart maakt Johnson zijn entree terwijl hij niks anders draagt dan een leeuwenkop en een lendendoek, wat meteen de toon zet voor de film.


  • Regisseur: Brett Ratner
  • Scenario schrijver: Evan Spiliotopoulos, Steve Moore, Ryan Condal
  • Componist: Fernando Velázquez, Petra Bach, Paul Berolzheimer, Johannes Vogel, Chris Burdon, Peter Burgis, Tim C
  • Acteurs: Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane, Irina Shayk, Joseph Fiennes

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag