DWDD veroorzaakt ophef met eigen restaurant

DWDD veroorzaakt ophef met eigen restaurant

  • Geplaatst: Donderdag 3 december

INFORMATIEF Ophef rondom De Wereld Draait Door . Het programma van de Vara heeft een restaurant geopend in samenwerking met topkok Robert Kranenborg. Maar te veel reclame voor de publieke omroep mag niet, volgens het Commissariaat voor de Media.

DWDD maakte van de uitzendingen gebruik door meerdere malen te noemen dat zij een restaurant openden. Eigenlijk mag te veel gratis reclame voor dit soort nevenactiviteiten niet, volgens het Commissariaat voor de Media. Aan de andere kant zijn publieke omroepen genoodzaakt om commerciëler te worden. Het kabinet bezuinigt namelijk al twee jaar, tot maar liefst 128 miljoen euro.

Te commercieel
Vraag is of DWDD nu niet té commercieel wordt. Tweede Kamerlid Kees Verhoeven denkt van wel. “Het runnen van een restaurant lijkt mij niet een kerntaak van de publieke omroep. Vooral omdat er oneerlijke concurrentie dreigt”, vertelt hij aan het NRC. Ook het Commissariaat worstelt met deze vraag. Na de uitzending waarin het restaurant voor het eerst ter sprake kwam, hebben zij een streng gesprek gevoerd met BNN-Vara. Conclusie: het restaurant mag, maar te enthousiast promoten niet.Reageren op dit artikel