Eerste vijf kanshebbers Gouden Televizier-Ring 2016 bekend

Eerste vijf kanshebbers Gouden Televizier-Ring 2016 bekend

  • Geplaatst: Woensdag 2 december

AMUSEMENT Chantal blijft slapen (RTL 4), Floortje naar het einde van de wereld (Vara) Heel Holland bakt (MAX), Overspel (Vara) en Penoza (KRO-NCRV) zijn de eerste vijf programma die op de selectielijst komen te staan en daarmee kans maken op de Gouden Televizier-Ring in 2016.

De vijf programma’s hebben de meeste stemmen gekregen tijdens de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring verkiezing.

Selectie
“Chantal Janzen, Floortje Dessing en de makers van Heel Holland Bakt, Overspel en Penoza zitten dus op rozen”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur van Televizier op de website van de verkiezing. De vijf geselecteerde programma’s behoren nu al tot de laatste 25 die in aanmerking komen voor het televisiebeeldje. Een luxepositie volgens De Goeij: “Andere programmamakers en presentatoren moeten nog maar afwachten of het publiek hun de volgende keer ook een plek op de selectielijst gunt.”

Kwalificatierondes
De eerste fase van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 bestaat uit vier kwalificatierondes. De overige drie vinden plaats in februari, mei en juli/augustus 2016. Eind augustus vindt de belangrijkste stemronde plaats, dan worden de laatste drie genomineerden bekendgemaakt die kans maken om tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen te worden tot het beste televisieprogramma van het jaar.Reageren op dit artikel