Eindelijk winter in Game of thrones

Kijk nu

NET GEMIST Daenerys maakt met een piratenvloot en haar drie draken de oversteek naar Westeros, Cersei is de baas in King's Landing en Jon en Sansa hebben Winterfell in handen. Maar hoe moet het verder nu de winter eindelijk is ingevallen?

Het geduld van de fans van Game of thrones is stevig op de proef gesteld. Er zat meer dan een jaar tussen de finale van seizoen 6 van de fantasyreeks en de start van seizoen 7. Op 16 juli wordt duidelijk hoe het verder gaat met de machtsstrijd tussen de Starks, de Lannisters, de Targaryens en de andere adellijke families van het continent Westeros.

Machtsverhoudingen

In het slot van de vorige reeks gingen de machtsverhoudingen behoorlijk op de schop. Met een grote klap blies de getergde koningin-moeder Cersei Lannister een groep ultrareligieuze tegenstanders naar de eeuwige jachtvelden. Haar zoon Tommen pleegde daarop zelfmoord: zijn echtgenote behoorde ook tot de slachtoffers. De getraumatiseerde Cersei (Lena Headey) heeft nu zelf de macht in handen.

Game of Thrones

Maar ook op andere plekken op het continent broeit en borrelt het. Onder bezielende leiding van Jon Snow (Kit Harington) en zijn halfzus Sansa Stark (Sophie Turner) werd de boosaardige Ramsay Bolton verslagen, waardoor de Starks het eindelijk weer voor het zeggen hebben in het noordelijke Winterfell. Maar hoe gaat het met de verstandhouding tussen broer en zus? Verder lijkt het erop dat drakenkoningin Daenarys Targaeryen (Emilia Clarke) met hulp van Tyrion Lannister en de Greyjoy-vloot van piratenrijk Pyke ook nog een greep naar de macht over het continent Westeros gaat doen.

De komende zeven weken op Ziggo nieuwe afleveringen vol bloed, zweet en draken.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag