Nieuws
Eten als een kapitein
CTR
  ·  Van de frikandel speciaal van vorige week naar een traditionele zeemansmaaltijd is geen grote stap voor kok Yvette van Boven. Voor de intrede van de professionele koeling op de grote vaart aten zeelieden eeuwenlang scheepsbeschuit, peulvruchten en gezouten vlees, simpelweg omdat die ingrediënten nu eenmaal lekker lang houdbaar waren. Of ze ook lekker bleven, was een ander punt. Het âcaptain's dinnerâ was een iets chiquer uitvoering van het kostje: de kapitein had de beschikking over een selectie ingemaakte tafelzuren voor de smaak, en soms wat luxer vlees. Yvette geeft de maaltijd haar eigen twist: ze maakt piccalilly, gebruikt verse kapucijners uit eigen tuin en serveert er een gin-tonic bij. Alleen geschikt voor kapiteins die niet meer hoeven te varen.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:14Pijnlijk: Gordon wil nooit meer praten met RTL Boulevard
09:31Dit is waarom aanstaande woensdag Zussen niet te zien is
09:20De TV van gisteren: Oos Kesbeke en Frans Bauer strijden om de gunst van de kijker
08:57Secret Duets-kijkers onder de indruk van duet Soy Kroon en Sita Vermeulen
06:47Vanavond op TV: Flikken Maastricht, De bondgenoten, Bad Boys