Eva Jinek gekozen tot omroepvrouw van het jaar

Eva Jinek is door mediavakblad Broadcast Magazine gekroond tot Omroepvrouw van het jaar 2017. De presentatrice treedt hiermee in de voetsporen van onder meer John de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Floortje Dessing.

Het jaar begint goed voor Eva Jinek. Haar talkshow scoort nog steeds de pannen van het dak en nu heeft ze ook nog eens de prestigieuze prijs Omroepvrouw van het jaar te pakken. De talkshowhost is zeer vereerd met de titel. "Ik kom in een illuster gezelschap terecht, een gezelschap van alleen maar gave mensen. Het stemt mij nederig en zie het vooral als aanmoediging”, zei Eva in haar speech.

‘Niet alleen’

Toen de presentatrice tijdens haar toespraak haar team zag, schoot ze vol. "Hier zit ook veel bloed, zweet en tranen van anderen in. Dit kun je niet alleen. Ik ben dan ook intens dankbaar voor alles.”

Omroepvrouw

De verkiezing Omroepman/vrouw van het jaar wordt al sinds 1991 gehouden. In deze lange geschiedenis ging de titel vijf keer naar een vrouw. Floortje Dessing, Cathy Spierenburg, Tina Nijkamp en Linda de Mol gingen Jinek voor.Reageren op dit artikel