Expliciete seks in London Spy(2015)

  • 20 maart 2017, 22:55 - 00:05 uur
  • NPO 2

DRAMASERIE Feestbeest Danny loopt na een stapavond de knappe zakenman Joe tegen het lijf in de Britse miniserie London Spy. De twee krijgen een relatie, tot Joe op mysterieuze wijze verdwijnt. Danny gaat op zoek en raakt zo verstrikt in een spionagezaak.

De jonge losbol Danny is in London Spy na een stevige avond stappen onderweg naar huis als hij zakenman Joe tegen het lijf loopt. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar de knappe Joe is niet wie hij zegt dat hij is en verdwijnt op mysterieuze wijze weer uit Danny's leven. Als Danny op zoek gaat naar zijn geliefde, belandt hij in een linke spionagezaak en moet hij vechten voor zijn leven.

Ben Whishaw

De vijfdelige reeks London Spy is een Brits-Amerikaanse productie. De makers hebben een reeks indrukwekkende acteurs weten te strikken. Ben Whishaw (Perfume, Q in de meest recente Bond-films) en karakteracteurs Jim Broadbent en Charlotte Rampling nemen de belangrijkste rollen voor hun rekening. De Vlaming Jakob Verbruggen (The fall, House of cards) regisseert de serie.

Orgie

Opvallend in de reeks zijn de homoseksuele seksscènes, die soms redelijk expliciet in beeld komen. Desondanks keken er in Groot-Brittannië veel mensen naar de serie. Scenarioschrijver Tom Rob Smith vertelt aan dagblad The Guardian dat dat hem toch licht verbaasde. "Ik verwachtte dat een homoseksueel liefdesverhaal niet door iedereen zou worden omarmd. Toch was ik verbaasd toen ik hoorde dat de seksscène in aflevering 1 mensen had geshockeerd. Milder had ik hem niet kunnen maken. Dat de tweede (een orgie met veel drugs) dat wel deed vond ik minder verrassend. Maar beide scènes waren nodig voor het verhaal."

  • Acteurs: Ben Wishaw, Charlotte Rampling, Blackwell Paul
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag