Hangop met rauwe melk(2015)

  • 17 juli 2017, 19:50 - 20:25 uur
  • NPO 2
Kijk nu

KOOKPROGRAMMA Vroeger dronken we melk altijd rauw, maar tegenwoordig gaat deze eerst naar de fabriek. Yvette van Boven haalt in Koken met Van Boven rauwe melk bij biologische boer Boy en verwerkt deze in citroenhangop, melklikeur en een frambozencake.

Vroeger dronken we melk altijd rauw, maar tegenwoordig gaat deze eerst naar de fabriek om bijvoorbeeld gesteriliseerd of gepasteuriseerd te worden. In Koken met Van Boven haalt Yvette van Boven rauwe melk op bij boer Boy. Zijn boerderij is helemaal biologisch. Je proeft de kruiden en bloemen die de koeien eten zelfs terug in de melk.

Fleurige weidesalade

Met diezelfde bloemen en kruiden maakt Yvette een fleurige weidesalade. Ook maakt ze hangop met citroensmaak. Dit zuivelproduct krijg je door de melk in een vochtige theedoek te schenken en een nachtje te laten uitlekken. Yvette serveert hem met een salade van rode bietjes, spekbokking en geroosterde boekweit. En de maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder toetje: een hot milk cake met frambozen, geserveerd met een melklikeur.

  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 1/10 Melk uit Weesp

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag