John Travolta kaapt de metro(2009)

  • 19 juni 2017, 20:29 - 22:37 uur
  • RTL 7
Kijk nu

THRILLER Een metrokaping, een onschuldige toezichthouder en een criminele bende onder leiding van John Travolta. Dat zijn de ingrediënten van The Taking of Pelham 1 2 3.

Tony Scott waagde zich in 2009 aan de remake van de klassieker The Taking of Pelham One Two Three uit 1974. Voor de hoofdrollen deed hij een beroep op Denzel Washington en John Travolta. Mannen aan wie je de betere actiefilm wel kunt overlaten.

Onderhandelingen

Denzel Washington speelt een toezichthouder bij de New Yorkse metro. Het leven van deze Walter Garber staat op zijn kop als op een dag een van de metro’s wordt gekaapt. Aan hem de taak de onderhandelingen te voeren met John Ryder (John Travolta). Deze leider van een zwaargewapende criminele bende dreigt alle passagiers te vermoorden als er niet heel veel losgeld wordt betaald. Garber krijgt slechts een uur de tijd.

Ongekende spanning

Natuurlijk stijgt de spanning tot ongekende hoogte. Wat kan Garber doen nu de tijd dringt en het leven van zoveel onschuldige mensen op het spel staat ? Dat hij zijn kennis van het metronet kan inzetten, is hem wel duidelijk. Op die manier kan hij Ryder om de tuin leiden. Maar of dat genoeg is? Spannend wordt het in ieder geval, helemaal op de momenten dat de heren elkaar minutenlang aan de lijn hebben.


  • Regisseur: Tony Scott
  • Scenario schrijver: Brian Helgeland, John Godey
  • Componist: Harry Gregson-Williams, Anthony Adams, Kami Asgar, Christopher Boyes, Michael J. Broomberg, Anita Ca
  • Acteurs: Denzel Washington, John Travolta, James Gandolfini, Luis Guzmán, John Turturro

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag