Julia Roberts als tippelaarster in Pretty Woman(1990)

  • 17 juli 2017, 20:30 - 23:05 uur
  • NET 5

ROMANTISCHE KOMEDIE Richard Gere speelt in Pretty Woman een rijke zakenman die zijn geld verdient met het leed van anderen. Hij biedt tippelaarster Julia Roberts drieduizend dollar om een weekje met haar te pronken.

Pretty Woman begint wanneer zakenman Edward Lewis (Richard Gere) in Hollywood de weg kwijtraakt. Prostituee Vivian Ward (Julia Roberts) belooft hem voor twintig dollar de weg te wijzen en brengt hem naar het hotel waar hij de nacht doorbrengt. Hij ziet haar wel zitten en besluit haar de volgende ochtend drieduizend dollar aan te bieden om de hele week bij hem te blijven.

Week van haar leven

Edward wordt verliefd en wil niets liever dan bij haar blijven. Hij steekt haar in nieuwe kleren, neemt haar mee naar zakendiners en bezorgt haar de week van haar leven. Al snel weet hij dan ook het hart van Vivian te veroveren, maar is hij wel een man die zich wil binden?

Succes

Pretty Woman werd in 1990 zeer goed ontvangen door de critici en het publiek. De film bracht meer dan 463 miljoen dollar op en actrice Julia Roberts werd genomineerd voor een Oscar. 


  • Regisseur: Garry Marshall
  • Scenario schrijver: J.F. Lawton
  • Componist: James Newton Howard, Robert Fitzgerald, Jeremy J. Gordon, David Hagberg, Michael Hilkene, David J. H
  • Acteurs: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jace Alexander, Laura San Giacomo
  • Prijzen: Julia Roberts werd genomineerd voor de Oscar voor beste actrice. Genomineerd voor 4 Golden Globes, waaronder die voor beste mannelijke hoofd- en bijrol (Richard Gere en Hector Elizondo) en beste film. Julia Roberts won de Golden Globe voor beste actrice.

Reageren op dit artikel
Meer video's van Oscars 2017

Tips voor vandaag