Kijken in de ziel van militairen(2017)

  • 24 juli 2017, 21:15 - 22:00 uur
  • NPO 2

INTERVIEWPROGRAMMA Kijken in de ziel trapt een gloednieuw seizoen af met een uitzending over militairen. Coen Verbraak praat in zes afleveringen met mannen en vrouwen uit het leger. Wat zijn hun beweegredenen? Wat hebben ze meegemaakt?

Coen Verbraak is terug met zijn intrigerende interviewprogramma Kijken in de ziel. De meesterinterviewer kijkt in dit nieuwe seizoen in het diepste van de ziel van de mensen die ons land beschermen tegen oorlogen; militairen. Wat voor mensen gaan schuil achter het uniform? Waarom kozen ze ooit voor dit, in veel gevallen, gevaarlijke beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? En zijn zij werkelijk bereid om in het uiterste geval de hoogste prijs te betalen?

Afghanistan 

Verbraak praat onder anderen met oud-commandant Korps Commandotroepen Jan Swillens. Hij zag in Afghanistan een van zijn mannen voor zijn ogen op een bermbom stappen. Of Yvonne van Nieuwburg, een militair verpleegkundige die eveneens in Afghanistan veel zwaargewonde collega's probeerde te redden.

Kijken in de ziel

Meesterinterviewer Coen Verbraak is alweer toe aan het dertiende seizoen van Kijken in de ziel. In 2009 trapte hij de serie af met een reeks interviews over psychiatrie. Met die eerste reeks won hij de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf. In de jaren daarna kwamen onder anderen strafpleiters, politici, rechters en wetenschappers aan bod. De interviewer schuwt geen enkel onderwerp, maar laat de ondervraagden wel in hun waarde. Dit seizoen interviewt Verbraak militairen. In 2014 maakte hij de documentaire Getekend, veteranen in therapie. Daarin interviewt Verbraak veteranen met posttraumatische stressstoornis.

  • Seizoen: 13
  • Aflevering: 1/6 Te wapen!

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag