Lauren in een parenclub(2015)

  • 18 juli 2017, 20:30 - 21:10 uur
  • NPO 3
Kijk nu

REPORTAGE Hoe houd je je seksleven spannend? Dat onderzoekt Lauren Verster in deze herhaling. Ze neemt een kijkje bij een parenclub, ontmoet mensen die via een datingsite vreemdgaan en steekt wat op bij een 'seksles'.

"Echt goede, gepassioneerde seks slaapt meestal een beetje in na vijf jaar relatie", opent Lauren Verster haar reportageprogramma deze week. "Dat vind ik een hele enge gedachte. Want als de seks inkakt, is het toch over met de passie en meteen ook met de relatie?" Met die angst in gedachten onderzoekt de presentatrice in deze aflevering (een herhaling) hoe mensen hun seksleven langdurig spannend houden.

Parenclub

Sommige stellen doen dat bijvoorbeeld door af en toe een parenclub te bezoeken. Grazia, die al tien jaar een relatie heeft, neemt Lauren mee naar een erotisch gemaskerd feestje bij haar vaste club. Verder ontmoet de presentatrice Fleur. Zij behield de spanning in haar relatie door via een datingsite voor vreemdgangers op zoek te gaan naar een 'slippertje'.

Seksles

Seks is inderdaad heel belangrijk voor een relatie, legt wetenschapsjournalist Mark Mieras uit aan Lauren. Het draait er niet om hoe vaak partners het met elkaar doen: weinig seks kan ook werken, als de vrijpartijen maar goed en intens zijn. Hoe dat het beste kan, leert Lauren bij Helene en haar man Jan. Zij geven stellen 'seksles', met tips voor de ademhaling en al. Voor wat contrast spreekt Lauren ook met Brigitte, die aseksueel is. Ze heeft wel een vriend, maar voelt geen seksuele aantrekkingskracht tot hem. "Ik voel er niks voor om seks met hem te hebben. Dat lijkt me echt nog minder leuk dan strijken."

  • Aflevering: 4 Vrouwenliefde

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag