Nieuwe misdaadserie Marcella 1 juli bij Netflix

  • Geplaatst: Dinsdag 28 juni
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Vanaf vrijdag 1 juli 2016 is de Britse misdaadserie Marcella te zien bij Netflix. Deze serie, van de hand van Hans Rosenfeldt (bekend van The Bridge ) werd begin dit jaar uitgezonden op de Britse zender ITV. 

In Marcella wordt het verhaal verteld van oud-rechercheur Marcella Backland (Anna Friel). Er vinden een aantal moorden plaats die lijken op het werk van seriemoordenaar 'The Grove Killer', die tien jaar geleden actief was. Marcella onderzocht destijds de moorzaken en besluit nu weer in actie te komen om de moorden op te lossen. 

Cast

Friel vertolkt de hoofdrol van Marcella Backland. Eerder speelde de Britse actrice onder andere de rol van Melissa Gant, de ex-vrouw van Bradley Cooper's personage in de film Limitless (2011). Andere rollen zijn er voor Nicholas Pinnock, die een kleine rol vertolkte in Captain America: The First Avenger (2011) en Sinéad Cusack, bekend van V for Vendetta (2005). 

Netflix

Hans Rosenfeldt, bekend van de serie The Bridge, is het brein achter de serie. Marcella wordt omschreven als een donkere, dreigende misdaadserie, meer dan andere Britse series dat zijn. Netflix heeft de rechten voor de serie gekocht en zendt deze vanaf 1 juli wereldwijd uit.

Bekijk hieronder de trailer van MarcellaReageren op dit artikel