Nieuwsuur (2017)

  • 19 mei 2017, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

NIEUWSBULLETIN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met deze uitzending:

* Voorjaarscongres VVD
De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiŽle agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde.

* Wie wordt de nieuwe president in Iran?
IraniŽrs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran.

* Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen
De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz.

* Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers
Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten.

Met sport:

* Wielrennen: Giro d'Italia.
* Voetbal: Persdag bij Man United met het oog op de Europa League-finale.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag