Nieuwsuur (2017)

  • 19 juni 2017, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

NIEUWSBULLETIN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Vandaag in 'Nieuwsuur':

*Rutte op Europese top
Met het vertrek uit Groot-BrittanniŽ uit de Europese Unie en de versterking van de Frans-Duitse relatie, is het voor premier Mark Rutte belangrijk om nieuwe bondgenootschappen te smeden. Vandaag is Rutte in Warschau waar hij een gesprek heeft met de Benelux-landen en vier Oost-Europese landen (Polen, Hongarije, TsjechiŽ en Slowakije). Gepraat wordt over de verdere ontwikkeling van de interne markt als motor voor groei en banen, migratie, de discussie over de toekomst van de Europese samenwerking en de aanstaande brexit.
Nieuwsuur spreekt premier Mark Rutte in Warschau.

*Veilig bouwen na de brand Londen
Welke lessen kan Nederland trekken uit de zware brand in de Grenfell-woontoren in Londen, waarbij afgelopen week tenminste 58 mensen zijn omgekomen? Naar nu blijkt zijn er bij het toezicht op de veiligheidseisen fouten gemaakt. In Nederland wordt de wet die de veiligheid van nieuwe gebouwen regelt, op dit moment aangepast. De Eerste Kamer stemt er 4 juli over. Nieuwsuur onderzoekt hoe de bouwveiligheid straks gegarandeerd wordt en wie daar op toeziet.

*Politie wil verbod op knalvuurwerk
De politie pleit voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat is nodig om agenten en burgers rond de jaarwisseling te beschermen tegen het steeds krachtiger vuurwerk. TNO onderzocht in opdracht van de politie het effect van zeven vuurwerksoorten. Volgens de politie bevestigen de uitkomsten het beeld dat de explosieve kracht ervan sterk is toegenomen. Alle geteste soorten kunnen bij een afstand van twee meter gehoorschade geven. Binnen een halve meter is er ook risico op longschade.

*Sport:
Basketbal: 3x3 en de Olympische Spelen.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag