Nog elf BN'ers in The big escape(2017)

  • 13 september 2017, 20:25 - 21:25 uur
  • NPO 3

AMUSEMENT Na de eerste week plezier in de escape room zijn er nog elf BN'ers over in The big escape. Ze moeten elkaar plotseling proberen te bevrijden vanuit een hoge verkeerstoren en een commandokamer. Welke kandidaat blijft achter?

Televisiepersoonlijkheden als Eva van der Gucht en Tygo Gernandt, die allebei al eens te zien waren in Avrotros-hit Wie is de mol?, spelen sinds vorige week opnieuw een spelletje op televisie: The big escape. Ook hierin moeten ze puzzelen, raadsels oplossen, samenwerken en zelfs bondjes leggen, maar dit keer zijn ze niet op zoek naar de saboteur in hun midden, maar naar de uitgang van de ruimte waarin ze zich bevinden.

Commandokamer

Na de eerste week plezier met de escape room zijn er nog elf deelnemers over. In deze aflevering moeten die elkaar proberen te bevrijden vanuit een hoge verkeerstoren en een mysterieuze commandokamer. Deze escape room begint even plotseling als de vorige: het spel gaat voor de kandidaten de hele dag door. Wie ontsnapt en wie blijft achter?

Amusement

Voor Lauren Verster is The big escape na Fort Boyard, Expeditie Poolcirkel en Atlas het vierde grote spelprogramma bij Avrotros. Het nieuwe televisieformat werd kritisch ontvangen in Den Haag. Een aantal politici vindt dat het amusementsprogramma geen toegevoegde waarde heeft of de kijker iets bijbrengt. Een woordvoerder van de NPO zei daarna tegen AD: "Het is bij uitstek een programma voor een jongerendoelgroep: amuserend, met een diepere laag."

  • Regisseur: Willem Jansen
  • Acteurs: Michael Boogerd, Steven Brinswijk, Nance Coolen, Tygo Gernandt, Annette Gerritsen

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag