Onvergetelijke voetbalzege verfilmd

  • 21 maart 2017, 20:30 - 22:15 uur
  • Ziggo Sport

DOCUMENTAIRE Het Amerikaanse voetbalteam speelde op het wereldkampioenschap van 1950 een legendarische wedstrijd tegen Engeland. De Amerikanen wonnen met 1-0, in wat te boek kwam te staan als de wedstrijd van hun leven. Over deze wedstrijd gaat de film The Game of Their Lives.

In 1950 zorgden de voetballers van het Amerikaanse elftal voor een enorme stunt op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Tegen alle verwachtingen in wonnen de amateurspelers met 1-0 van de vedettes uit Engeland. Over deze legendarische wedstrijd gaat de film The Game of Their Lives.

Gerard Butler

Het Amerikaanse team was pas kort voor het toernooi samengesteld en werd door niemand in staat geacht de topvoetballers uit Engeland te verslaan. Gerard Butler speelt de uitblinkende doelman Frank Borghi. Deze Borghi is, net als sommige teamgenoten, afkomstig uit een Italiaanse immigrantenwijk van St. Louis. Behalve over de wedstrijd gaat de film ook over de achtergronden van de spelers en hun passie voor voetbal, toch niet de grootste sport in de Verenigde Staten.

Laatste

De film is dus gebaseerd op een wedstrijd die plaatsvond tijdens het WK voetbal van 1950. Het ging om de tweede groepswedstrijd die de Amerikanen speelden, na de 3-1 nederlaag tegen Spanje in het eerste duel. De zege op Engeland mocht uiteindelijk niet baten: de Verenigde Staten eindigden als laatste in de groep en gingen niet door naar de halve finale.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag