Op zoek naar een eicel in Canada(2016)

  • 21 maart 2017, 22:55 - 00:10 uur
  • NPO 2
Kijk nu

DOCUMENTAIRE Dennis en Lody willen een kind. Het jonge homostel heeft al een draagmoeder, maar nog geen eicel. Ze besluiten om die in Canada te zoeken, en dat blijkt het begin van een even langdurig als kostbaar traject.

Dennis en Lody hebben een kinderwens. Maar het valt niet mee om die in vervulling te laten gaan. Voor de 2Doc-documentaire Het zaad en de 11 eitjes, die dinsdag te zien is, volgt Julia von Graevenitz het jonge homostel bij hun missie om hun eigen biologische kind te krijgen.

Draagmoeder

Het begin is goed, want een draagmoeder is er al: een nicht van een van hen is bereid om die taak op zich te nemen. Er is wel een complicerende voorwaarde. Ze wil niet de biologische moeder van het kind worden en het stel moet dus op zoek naar een eicel.

Verbod op commerciële eiceldonatie

Een eiceldonor vinden blijkt echter nog een heel lastige opgave. De Nederlandse wetgeving verbiedt namelijk commerciële eiceldonatie. Lody en Dennis zoeken hun heil daarom in Canada. Het blijkt het begin te zijn van een langdurig, emotioneel en kostbaar traject. Als kijker ben je daar dinsdag getuige van.


  • Regisseur: Julia von Graeventiz

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag