PewDiePie reageert op kritiek

Kijk nu

NET GEMIST PewDiePie, de grootste YouTuber van dit moment, heeft gereageerd op de controverse die rondom hem is ontstaan.

Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, heeft 53 miljoen volgers op YouTube, waar hij vooral humoristische gaming-video’s maakt. Eerder deze week publiceerde de Wall Street Journal een artikel waarin duidelijk werd dat Kjellberg regelmatig antisemitische grappen en Nazibeelden in zijn video’s gebruikt. Naar aanleiding van het onderzoek van Wall Street Journal, heeft Disney, bij wie hij onder contract stond, besloten niet meer samen te werken met de YouTuber.

Te ver

Kjellberg heeft door middel van een video gereageerd op het artikel in de Wall Street Journal. De video, die je hierboven kan bekijken, is binnen een dag al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Kjellberg geeft toe dat hij soms te ver gaat en biedt daar zijn excuses voor aan: “Ik ben een groentje als het gaat om comedy en heb zeker fouten gemaakt.” Hij benadrukt dat de grappen die de Wall Street Journal noemt uit de context zijn gehaald. Zo werd er een screenshot van hem gebruikt waar hij een Nazi-groet lijkt de doen. In de betreffende video stak hij echter gewoon zijn hand uit om iets aan te wijzen.

Kritiek op de media

In de video heeft Kjellberg vooral kritiek op de media. Hij merkt op dat de media alleen maar oog hebben voor het financiële aspect. Ze hebben aan één kop genoeg: ‘YouTuber X verdient Y veel geld!’ Kjellberg noemt zichzelf een ‘self-made success’ en begrijpt niks van de negatieve houding van de media tegenover YouTubers. Aan het einde van de video bedankt Kjellberg, zichtbaar geëmotioneerd, zijn fans die hem blijven steunen.



Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag