Pleun, Isabel, Vinchenzo of Thijs?

  • 17 februari 2017, 20:37 - 22:41 uur
  • RTL 4
Kijk nu

TALENTENJACHT Wie volgt Maan op als winnaar van The voice of Holland: Pleun, Isabel, Vinchenzo of Thijs. Het publiek stemt tijdens deze laatste liveshow van dit seizoen, waarin de overgebleven kandidaten allemaal hun potentiële single ten gehore brengen.

De finalisten van dit zevende seizoen van The voice of Holland staan zenuwachtig in de coulissen. Aan het einde van de liveshow weten ze wie de opvolger is van Maan, die vorig jaar won. Wordt het Pleun, Isabel, Vinchenzo of Thijs? De uitslag is volledig aan het publiek, want coaches Guus Meeuwis, Sanne Hans, Ali B en Waylon mogen geen cijfers meer geven. Waylon wordt daar niet zenuwachtig van. "Het publiek stemt zoals het stemt."

Hoge cijfers

Tijdens de eerste liveshows was er kritiek toen de coaches hun eigen kandidaten erg hoge cijfers gaven. Waylon gaf een tien aan Romy, die er diezelfde avond nog werd uitgestemd door het publiek. "Op dat moment dacht ik: dit meisje heeft alles gedaan wat ze kon. Maar je kunt je afvragen of we in een volgend seizoen nog steeds cijfers moeten geven aan onze eigen kandidaten."

Springplank

Wie er ook moge winnen, de zanger in kwestie is er dan nog niet. "Een ding is duidelijk: de afgelopen seizoenen is de echte 'voice' nog niet gevonden. Ligt dat aan het programma, de coaches, de artiesten of het publiek?", vraagt Waylon zich af. Zelf doet hij er alles aan om zijn teamleden die de liveshows haalden te steunen. "Het programma is een springplank. Ik heb een spaarpotje gecreëerd uit de opbrengst van mijn laatste cd. Zij mogen bepalen wat ze ermee doen, zodat ze een demo kunnen opnemen." Waylon verving dit jaar de pas bevallen coach Anouk. Als het aan hem ligt, is hij er volgend seizoen weer bij.


  • Seizoen: 7
  • Aflevering: 17 Liveshow 6 - Finale

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag