Serenity gaat verder waar Firefly ophield(2005)

  • 21 april 2017, 20:30 - 22:55 uur
  • SBS 9
Kijk nu

SCIENCE FICTION In de toekomst heerst een militaire alliantie over het heelal. Aan de rand van hun imperium opereert smokkelaar Malcolm Reynolds met zijn ruimteschip Serenity. Maar als hij twee vluchtelingen oppikt, breekt de hel los.

Gezagvoerder Reynolds (Nathan Fillion) is een verbitterde veteraan. Hij vocht in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Alliantie, het totalitaire regime dat nu de scepter zwaait in het heelal. Nu verdient Reynolds de kost door vracht en passagiers te vervoeren met zijn ruimteschip Serenity.

Gevaar

Wanneer Reynolds en zijn bemanningsleden een jonge arts en zijn telepathisch begaafde zusje aan boord nemen, beginnen de problemen. De Alliantie zit hen op de hielen en ook bloeddorstige ruimtewezens hebben het op hen voorzien. Langzaam maar zeker beginnen Reynolds en zijn bemanning te beseffen dat het grootste gevaar zich mogelijk aan boord van Serenity zelf bevindt.

Firefly

Serenity gaat verder waar de tv-serie Firefly ophield. De serie werd voortijdig van de buis gehaald en bedenker Joss Whedon (ook de man achter Buffy the Vampire Slayer en Angel) wilde het verhaal koste wat kost afronden. Die kans kreeg hij van Universal. De filmstudio kreeg er geen spijt van. Serenity werd lovend ontvangen door het bioscooppubliek en sleepte diverse prijzen in de wacht. Nathan Fillion, inmiddels gevierd Castle-vertolker, won er een Empire Award voor beste nieuwkomer mee.


  • Regisseur: Joss Whedon
  • Scenario schrijver: Joss Whedon
  • Componist: David Newman, Ron Bartlett, Tom Bellfort, Andrew Bock, Charlie Campagna, Rick Canelli
  • Acteurs: Nathan Fillion, Gina Torres, Chiwetel Ejiofor, Alan Tudyk, Morena Baccarin

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag