Sesamstraat verwelkomt de autistische Julia

Kijk nu

NET GEMIST De Amerikaanse Sesamstraat heeft een nieuwe bewoner: de autistische Julia. De stem van het meisje met oranje haren wordt ingesproken door Stacey Gordon, die zelf een autistische zoon heeft. Bekijk hierboven beelden van Julia.

Al bijna vijftig jaar is Sesamstraat één van de bekendste kinderprogramma’s ter wereld. Het doel van het programma is om kinderen dingen te leren. Graaf Tel helpt met tellen en Elmo schrijft de letters van het alfabet. Nu introduceert de Amerikaanse versie van het programma een nieuw karakter. Julia is de eerste muppet in de serie met autisme. Een belangrijke stap, volgens de programmamakers, want de kans dat Sesamstraat-kijkertjes te maken krijgen met autistische kinderen is heel groot.

Wie is Julia?

Ieder kind met autisme is anders. “Als je één persoon met autisme hebt ontmoet, heb je één persoon met autisme ontmoet”, aldus Sesamstraat-schrijfster Christine Ferraro. Ook Julia doet veel dingen net iets anders dan andere kinderen. Zo moet ze even wennen als ze nieuwe mensen ontmoet en speelt ze soms liever alleen. Ook kan Julia heel goed de teksten van liedjes onthouden. Stemactrice Stacey Gordon benadrukt dat ze niet wil dat Julia bekend staat als ‘het kind in Sesamstraat met autisme’, maar gewoon als Julia.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag