The Band: op zoek naar een Nederlandstalige jongensgroep(2017)

  • 17 februari 2017, 20:40 - 22:40 uur
  • Fox
Kijk nu

TALENTENJACHT Het nieuwe Fox- en VTM-programma The Band gaat op zoek naar een jongensgroep. “We zoeken naar verschillende identiteiten, zoals langharige rakkers met baarden”, vertelt jurylid Nielson aan TVGids.nl.

Na talentenjachten als The Next Boy/Girl Band en K3 zoekt K3 gaat nu het nieuwe programma The Band op zoek naar een muzikale groep. “We zijn niet op zoek naar een boy band, maar naar jongens die Nederlandstalige muziek willen maken”, legt jurylid Nielson uit. Het format lijkt op K3 zoekt K3. “De deelnemers komen bij een publieksjury en als het publiek op ze stemt, gaan ze naar de jury”, vertelt presentator Jim Bakkum.

Man Cave

De 29-jarige Jim Bakkum presenteert zijn eerste talentenjacht samen met de Vlaamse Niels Destadsbader en Laura Tesoro. “Dat ik straks de liveshows presenteer, is een droom die uitkomt, echt bizar.” Verder zorgt de zanger voor de persoonlijke kant van de talentenjacht. “Ik sta in de 'man cave'. Daar staat een pooltafel, de jongens kunnen er tafelvoetballen en ondertussen praten we over hun achtergrond.” De jongens die meedoen zijn geen gelikte types. “Ze zien er ook niet uit alsof ze goed kunnen dansen.  Ze zijn singer-songwriters.”

Jongens met een droom

Nielson staat niet op het podium, maar zit achter de jury desk. “In The Band gaat je jongens zien met een droom.” Of die daadwerkelijk uitkomt, bepaalt de singer-songwriter samen met danscoach Min Hee Bervoets, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en zanger Kris Wauters. Nielson let op ritme en timing en is niet van het poeslieve commentaar. “Ik dacht dat het wel meeviel, maar het publiek vond mij het strengste jurylid.”

  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag