Valsspelen en lachen met lijsttrekkers in het Jeugdjournaal

  • Geplaatst: Donderdag 9 maart
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Traditiegetrouw doen 6 lijsttrekkers mee aan de NOS Jeugdjournaal Verkiezingen. Hier laten zij een hele andere kant van zichzelf zien tijdens verschillende gezelschapsspellen, zoals 30 seconds, kwartetten en Ezeltje prik. Televizier was aanwezig bij de opnames.

Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Geert Wilders (PVV), Lodewijk Asscher (PvdA), Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA) gaan de strijd met elkaar aan in deze politieke spelletjesavond. Kinderen van groep 8 van basisschool de Elzenhagen in Amsterdam vragen tussen de spelletjes door de lijsttrekkers het hemd van het lijf. De presentatie ligt in handen van Siham Raijoul en Joris Marseille.

Knipoog

De toon is gezet wanneer Siham de lijsttrekkers, die door de kinderen via het spel Wie is het? worden geraden, welkom heet en zij is blij verrast dat iedereen er is. Een knipoog naar Wilders, want het is voor hem voor het eerst dat hij een debat op televisie niet afzegt.

Lichaamsdeel

Een echt debat mag het niet genoemd worden, het draait deze avond om de kinderen. Het is hun kans om vragen te stellen en dat doen zij maar al te graag. Wie wil nou niet weten hoeveel Pechtold nou eigenlijk per jaar verdient (€100.000) en wat Rutte mooi vindt aan zichzelf? Daar hoeft hij overigens niet lang over na te denken (zijn haar).

Opmerkelijk

Tijdens de Jeugdjournaal Verkiezingen laten de lijsttrekkers een andere kant van zichzelf zien. Of dit nou komt omdat kinderen erbij zijn of dat ze gewoon zichzelf zijn, is niet duidelijk. De zes partijleden kunnen het maar al te goed met elkaar vinden en lijken net een stel vrienden die graag kattenkwaad uithalen. Elkaar stangen en plagen hoort erbij, maar het gaat er opmerkelijk een stuk rustiger aan toe dan tijdens de debatten in de Tweede Kamer. Zo vertelt Rutte dat de zes elkaar gewoon een sms’je sturen op elkaars verjaardag.

Konijn

Wanneer Pechtold iets aardigs moet zeggen over Buma, begint het gebulder pas echt. Buma twitterde lange tijd over zijn konijn. Het beestje had een mooi leven bij het gezin van Buma, totdat hij op een dag niet meer wakker werd.  Pechtold gunt Buma een nieuw konijn, maar wat heeft hij nou voor aardigs gezegd over Buma zelf?Reageren op dit artikel