Wereldberoemde journaliste Christiane Amanpour naast Twan Huys(2017)

  • 21 april 2017, 21:15 - 22:00 uur
  • NPO 2
Kijk nu

INTERVIEWPROGRAMMA Christiane Amanpour (59) is een van de belangrijkste journalisten ter wereld. Ze stond aan de frontlinie in conflictgebieden en ondervroeg talloze wereldleiders. In Londen vragen studenten haar nu het hemd van het lijf.

Journaliste Christiane Amanpour (59) stond aan de frontlinie in conflictgebieden en interviewde talloze wereldleiders. Ze is de belangrijkste verslaggever buitenland van CNN, waar ze ook een dagelijkse talkshow presenteert. Geen verkeerde gast voor het nieuwe seizoen van College tour. Presentator Twan Huys ontmoette Amanpour bijna 25 jaar geleden voor het eerst, vertelde hij op NPO 3FM. Beiden deden destijds verslag van de Balkanoorlog.

Studenteninterview

“Toen al was ze een echte wereldster. Je wist: als Amanpour komt, is er iets aan de hand in het land.” Ze groeide op in Iran, dat op de zwarte lijst staat van president Trump, die CNN bovendien tot zijn meest gehate zenders rekent. Die punten zullen ongetwijfeld ter sprake komen tijdens het studenteninterview in Londen.

Feringa komt ook

In College tour stellen studenten vragen aan een gast die hun veel kan leren. Het idee is verzonnen door Twan Huys, die het programma ook presenteert. De vaste presentator van Nieuwsuur had tijdens zijn jaren als correspondent in de VS vergelijkbare bijeenkomsten gezien en bracht het op de Nederlandse tv. Hij heeft sinds 2007 grote gasten uit binnen- en buitenland mogen verwelkomen. In de komende weken is in elk geval de Nederlandse Nobelprijswinnaar Ben Feringa te gast.

  • Seizoen: 12
  • Aflevering: 2/6 Christiane Amanpour

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag