Winnaar Topchef Academy krijgt eigen kookkanaal

  • Geplaatst: Woensdag 18 januari
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT De kok die het RTL 5-programma Topchef Academy op zijn naam weet te schrijven, wacht een mooie prijs. Hij of zij krijgt een eigen kookkanaal.

Miljuschka Witzenhausen is een van de juryleden. Wie verder de creaties van de kooktalenten zullen beoordelen, wordt later onthuld. Wel is meer bekend geworden over de inhoud van Topchef Academy. Het is een dagelijks programma waarin dé nieuwe tv-chef wordt gezocht. Een Jamie Oliver, of Gordon Ramsay. Iets in die richting.

25.000 euro

De deelnemers aan het programma worden beoordeeld door een driekoppige jury die niet alleen let op de kook en bak kunsten maar ook op hun presentatie, productkennis en multitasking. De eerste acht weken gaan iedere week zes culinaire talenten de strijd met elkaar aan. Alleen de weekwinnaar gaat door naar de drie finale weken. In deze laatste drie weken wordt bepaald wie zich de nieuwe TV-Chef van RTL mag noemen en daarmee het prijzengeld van 25.000 euro wint, en het gezicht wordt van een eigen kookkanaal. Of dat op YouTube of elders is, is nog niet bekend.

Aanmelden

Aanmelden voor het programma kan nog via de site.

Topchef Academy, vanaf 20 maart bij RTL 5Reageren op dit artikel