007 wil wraak in Licence to kill(1989)

  • 13 februari 2018, 20:29 - 23:13 uur
  • RTL 7

ACTIE James Bond is met de bevriende CIA-agent Felix Leiter op weg naar diens huwelijk, waar 007 de rol van getuige op zich neemt. Onderweg doet zich een buitenkansje voor: drugsbaron Franz Sanchez is in de buurt.

De twee weten hem te pakken en dragen hem over aan de autoriteiten. Sanchez weet echter met behulp van een omgekochte agent te ontsnappen en neemt wraak op Leiter. Zijn bruid wordt vermoord en Leiter zelf aan de haaien gevoerd. Bond (Timothy Dalton) vindt hem, met nog maar één been, maar wel levend. De Britse spion zint op wraak en infiltreert de bende van de drugsbaron.

Benicio Del Toro

Een van de opvallendste acteurs in Licence to kill is Benicio Del Toro. De Puerto Ricaan speelt Dario, het gewelddadige hulpje van drugsbaron Sanchez. De dan nog piepjonge Del Toro had tot deze film slechts gastrolletjes in Miami vice en de videoclip van Madonna’s clip La isla bonita gespeeld, en de Bond-kraker was zijn grote doorbraak. Na Licence To Kill volgden onder meer rollen in The usual suspects, Che en Traffic. Met de laatste verdiende hij een Oscar.

  • Regisseur: John Glen
  • Scenario schrijver: Michael G. Wilson, Richard Maibaum, Ian Fleming
  • Componist: Michael Kamen, Mark Auguste, Graham V. Hartstone, John Hayward, Jean-Pierre Lelong, Vernon Messenger
  • Acteurs: Timothy Dalton, Carey Lowell, Robert Davi, Talisa Soto, Anthony Zerbe

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag