1989: Oh, wat een jaar

  • 11 november 2017, 19:59 - 21:31 uur
  • RTL 4
Kijk nu

AMUSEMENT Wat weten John de Wolf en Glennis Grace over 1989? Ze zijn te gast en krijgen geheid vragen over de val van de Berlijnse Muur, de wereldhit 'Lambada' en televisiezender RTL, die dat jaar begon met uitzenden in Nederland.

Voor de wereldgeschiedenis was 1989 een belangrijk jaar, want de Berlijnse Muur viel. Er gebeurde daarnaast nog veel meer, dus redenen genoeg om dit jaar centraal te zetten in de quiz Oh, wat een jaar. De fabeltjeskrant kwam voor het laatst op tv, ruimtesonde Voyager 2 bereikte planeet Neptunus en we dansten massaal op de 'Lambada'. Verder begon de commerciële televisiezender RTL Véronique met uitzenden in Nederland. Het zorgde voor een omwenteling in de tv-wereld.

Gasten

In deze aflevering zijn oud-voetballer John de Wolf en zangeres Glennis Grace te gast. Samen met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai beantwoorden ze vragen. Voor De Wolf was 1989 een cruciaal jaar, want hij begon destijds bij Feyenoord. Glennis Grace was nog maar elf.

Linda de Mol

Oh, wat een jaar is de opvolger van Ik hou van Holland. Linda de Mol presenteert de spelshow en Jeroen van Koningsbrugge is ook wekelijks van de partij. Guus Meeuwis is niet overgegaan van de ene quiz naar de andere, maar Ruben Nicolai was bereid om mee te spelen. Bijzonder aan Oh, wat een jaar is dat het decor, de muziek, de kleding en de kapsels helemaal in de stijl zijn van het jaar dat centraal staat in de aflevering.

  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 5/8 1989

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag