3 op Reis

AMUSEMENT Voor je werk betaald de hele wereld over reizen: wie droomt er niet van? Floortje Dessing heeft als reisreporter jarenlang de meest jaloersmakende baan van het land. Voor 3 op Reis bezoekt ze zoveel landen dat alle visa onmogelijk in een regulier paspoort kunnen hebben gepast.

3 op Reis is het reisprogramma dat sinds 2007 door verschillende omroepen wordt uitgezonden op Nederland 3/NPO 3. De eerste seizoenen worden geproduceerd door LliNK (het eerste jaar in samenwerking met de KRO), later neemt BNN het programma over. Omdat omroep LliNK duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, worden de reizen in die eerste seizoenen vooral gemaakt met het openbaar vervoer. Later verdwijnt dat aspect meer naar de achtergrond.

Presentatoren
Floortje Dessing is tot 2015 elk jaar bij het programma betrokken geweest. De eerste twee seizoenen gaat ook Sebastiaan Labrie voor 3 op Reis, later neemt Dennis Storm het stokje van hem over. Andere (ex-)presentatoren zijn Froukje Jansen, Daphne Bunskoek, Nicolette Kluijver, Evi Hanssen, Patrick Lodiers, Geraldine Kemper, Chris Zegers en Katja Schuurman.

Avontuur
Van snowboarden in Iran tot deep water soloing op Menorca, het team deinst niet terug voor een beetje avontuur. 3 op Reis gaat de hele wereld over om de highlights van populaire en minder voor de hand liggende bestemmingen te tonen. Inmiddels zijn er weinig landen die nog niet zijn aangedaan door de presentatoren. Floortje Dessing bezocht zelfs Noord-Korea, een dictatuur waar vrijwel niemand binnen komt.