Aanslag op crematorium in No offence(2016)

  • 10 februari 2018, 22:40 - 23:35 uur
  • NPO 2
Kijk nu

DETECTIVESERIE De zoon van een misdaadbaas wordt gecremeerd in No offence. Een rivaliserende bende grijpt de gelegenheid aan voor een aanslag op het crematorium. De eigenzinnige politiechef Vivienne Deering en haar collega's onderzoeken de zaak.

Met veel toeters en bellen komt Vivienne Deering (Joanna Scanlan) terug van verlof. In het eerste seizoen van de Britse politieserie No offence had ze ontmaskerd wie de moordenaar was van een aantal meisjes met het syndroom van Down: haar bloedeigen man. Toen hij werd vermoord, stond ze erbij en keek ze ernaar. Eenmaal terug wordt de eigenzinnige politiechef stevig in het zonnetje gezet omdat ze de zaak met succes heeft afgerond.

Bendeoorlog

Dat betekent overigens niet dat ze rustig kan opstarten. De uitvaart van de zoon van maffiabaas Nora Attah (Rakie Ayola) eindigt met een grote klap: er is een enorme explosie bij het crematorium. Het lijkt erop dat een rivaliserend misdaadsyndicaat achter de aanslag zit. Attah zint op wraak en een bendeoorlog in Manchester dreigt.

No offence

In dit seizoen krijgt Vivienne Deering te maken met een nieuwe chef. Deze Christine Lickberg (Sarah Solemani) is haar tegenpool: politiek correct tot op het bot. En hoe het komt dat ze het tot chef heeft weten te schoppen is compleet onduidelijk. Dat zet kwaad bloed bij Deering, die zelf keihard heeft moeten knokken om te komen waar ze nu is.


  • Acteurs: Joanna Scanlan, Elaine Cassidy, Alexandra Roach
  • Seizoen: 2

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag