Above the Law: Steven Seagal slaat van zich af(1988)

  • 14 september 2018, 22:50 - 00:50 uur
  • SBS 9

ACTIE

In Above the Law speelt Steven Seagal een voormalig CIA-agent die ontdekt dat zijn ex-werkgever een dikke vinger in de pap heeft bij een groot drugskartel. Steven Seagal zou Steven Seagal niet zijn als hij dat zomaar zou pikken. Kortom: hij pikt het niet en gaat op eigen houtje orde op zaken stellen.

Voormalig CIA-agent Nico Toscani (Steven Seagal) is een beetje een vreemde eend in de bijt bij het politiekorps van Chicago. Hij steekt letterlijk met kop en schouders boven zijn collega's uit (en staat zo dus eigenlijk Above the Law), heeft gevochten in Vietnam en is meester in een handvol Oosterse vechtsporten.

Above the Law

Al die bijzondere vaardigheden maken dat Nico een stukje daadkrachtiger is dan zijn collega's die minder ervaring hebben en minder van de wereld hebben gezien. Als hij ontdekt dat hooggeplaatste figuren bij de CIA – zijn vroegere werkgever – betrokken zijn bij schimmige zaken en een dikke vinger in de pap hebben bij verscheidene drugskartels, pikt Nico dat dan ook niet.

Steven Seagal zou Steven Seagal immers niet zijn als hij niet op eigen houtje orde op zaken zou gaan stellen. In Above the Law is dat niet anders.

Debuut

Tegenwoordig kennen we Steven Seagal vooral als acteur in actievehikels als Under Siege en Hard to Kill. Toen Above the Law uitkwam, was dat nog niet zo: het is Seagals debuut als acteur.

Voor hij in films speelde, maakte hij furore als aikidomeester en had hij aikidoscholen in Japan en Hollywood.


  • Regisseur: Andrew Davis
  • Scenario schrijver: Andrew Davis, Steven Seagal, Steven Pressfield, Ronald Shusett
  • Componist: Rick Alexander, Gene S. Cantamessa, Teri E. Dorman, Jay Engel, Les Fresholtz
  • Acteurs: Steven Seagal, Sharon Stone, Pam Grier, Henry Silva, Daniel Faraldo

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag