Acteur Alan Thicke (69) overleden

  • Geplaatst: Woensdag 14 december
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De Canadese acteur Alan Thicke is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg een hartaanval tijdens een hockeywedstrijd met zijn zoon.

Alan Thicke is vooral bekend uit de jaren tachtig-sitcom Growing Pains waarin hij de vriendelijke vader Jason Seaver speelde. Een psychiater die samen met zijn vrouw een gelukkig gezinnetje vormde. Een rol die Alan Thicke paste als een handschoen, hij had zelf ook psychologie gestudeerd.

Growing Pains

Volgens Thicke was Growing Pains levensecht: "Op straat word ik vaak aangepsproken door mensen die zeggen dat het er bij hun thuis net zo aan toe gaat. En als ik zelf thuis kom na een dag opnemen, zeg ik vaak: Hé, die scène heb ik net gespeeld!"

Boeken

Growing Pains stopte in 1992, daarna presenteerde Thicke bekende tv-spelletjes als Pictionary en Three’s a Crowd. Hij schreef twee boeken over ouderschap en had gastrollen in o.a. Married with Children en How I met your mother. In 2014 maakte hij de realityserie Unusually Thicke over zijn eigen gezin. Het multitalent schreef daarnaast ook nog tv-tunes, onder andere de originele muziek van Het rad van fortuin.

Robin Thicke

Een van de kinderen van Alan Thicke is zanger Robin Thicke, bekend van de hit Blurred Lines. Hij reageerde in The Los Angeles Times op de dood van zijn vader. „Hij was de grootste man die ik ooit heb ontmoet. Een paar dagen geleden heb ik hem nog verteld hoeveel ik van hem hou.”Reageren op dit artikel