Ajax naar halve finale Europa League

Kijk nu

NET GEMIST Ajax stond donderdagavond 3-0 achter in de uitwedstrijd tegen Schalke 04, maar gaat toch door naar de halve finale van de Europa League. De Amsterdamse club wist op het laatste moment het tij te keren en er 3-2 van te maken. Precies genoeg punten om door te gaan naar de halve finale.

Ajax gaf in de eerste helft veel kansen weg. Schalke 04 kon tot twee keer toe bijna scoren. Toch lukte het Ajax om met 0-0 de rust in te gaan. De tweede helft ging niet veel beter. Het team wankelde: Schalke wist in een paar minuten tijd twee keer te scoren. Ook kreeg verdediger Joel Veltman zijn tweede gele kaart waardoor hij van het veld af moest.

Verlenging

Schalke-speler Daniel Caligiuri bracht zijn team tot de drempel van de halve finale met het derde doelpunt (3-0). Nick Viergever was de held van de avond toen hij in de 111de minuut er 3-1 van wist te maken. Amin Younes maakte er in de slotminuut nog 3-2 van.

Ajax – Schalke

Ajax won vorige week tijdens de thuiswedstrijd van Schalke met 2-0. Hierdoor mogen de Amsterdammers door naar de halve finale, ondanks het verlies van deze week. Voor het eerst in twintig jaar mag Ajax weer in een Europese halve finale spelen.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag