Ali B over het nieuwe seizoen van The voice of Holland

  • Geplaatst: Vrijdag 27 oktober
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Ali B is de -zoals hij zelf graag benadrukt- langstzittende coach van The voice of Holland. En hij heeft daarom overal een duidelijke mening over.

Er zijn bijna alleen maar vrouwelijke winnaars tot nu toe. Enig idee hoe dat kan?
„Het is wel iets om kritisch naar te kijken, want als ze allemaal evenveel toiletten willen in Amsterdam dan vind ik ook dat de we evenveel mannelijke als vrouwelijke winnaars moeten hebben. Ik weet niet hoe het komt. Nederland stemt en misschien stemmen er wel meer vrouwen en hebben die meer met andere jonge meiden.”

Zit er nu een potentiële mannelijke winnaar bij?
„Een man heeft ons verrast bij ‘The Blind Auditions’. En ook bij ‘The Battles’. Maar het is de vraag of hij dat kan blijven doen. Ik had vorig jaar Dwight Dissels, een topfavoriet, maar dan zie je naarmate de wedstrijd vordert dat het toch moeilijk is om dat vast te houden.”

Heb je achteraf wel eens spijt wanneer je gedrukt hebt voor een talent?
„Zeker! Heel vaak zelfs. Je draait voor de stem en dan zie je degene optreden en dan is het net niet wat je had verwacht. Of diegene gaat heel vals zingen, net op het moment dat je hebt gedraaid. Dat soort dingen gebeuren. Dat zeg ik dan ook gewoon eerlijk: ‘Je klonk goed, maar het zag er niet uit of zoiets. Daar kunnen we aan werken als je wilt’.”

Zou je voor jezelf gedrukt hebben?
„Ja, dat denk ik wel. Niet vanwege m’n zangkwaliteiten, maar waarschijnlijk zou ik iets anders verzinnen wat zou werken. Een slimme keus die de aandacht trekt. Het dak eraf spelen.”

Als je zelf een muzikale held om tips kon vragen, wie zou dat dan zijn?
„Op dit moment Ed Sheerhan. Ik vind z’n teksten en liedjes heel goed in elkaar zitten dus van hem zou ik wel wat kunnen leren. Maar het allerliefst Michael Jackson, die had iets wat ik niet eens kan beschrijven.”

Niet een rapper?
„Nee, rappers zijn meestal niet zo onder de indruk van andere rappers. Dat is toch een ego-dingetje.”

Wordt dit een mooi seizoen van The voice?
„Het wordt mooi en spannend met heel veel gemengde gevoelens, negatief en positief. Het gaat alle kanten op en is heel dynamisch. Laten we wel zijn, er zitten nu vier dorpsgekken in die stoelen, niet een van ons is 100%, dat kan ik je wel vertellen.”Reageren op dit artikel