Alles of niets in finale Star Trek: Discovery

Kijk nu

NET GEMIST Michael Burnham en haar collega’s aan boord van de Discovery hebben een alles-of-nietsplan om de kansen in de oorlog tegen de Klingons te laten keren: een aanval op Kronos, de thuisplaneet van de Klingons.

Het ziet er niet best uit voor de beschaving in het universum in de slotaflevering van het eerste seizoen van Star Trek: Discovery. Het high tech ruimteschip Discovery verdween in een alternatief universum, om negen maanden later in de tijd terug te keren. Hoofdpersoon Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) heeft daar afgerekend met de onbetrouwbare Captain Lorca. Zijn plaats in de captainsstoel is ingenomen door een nieuwe versie (uit dat alternatieve universum) van captain Philippa Giorgiou. En die is een stuk bloeddorstiger dan haar eerder zo tragisch gesneuvelde alter ego.

Klingons

De afwezigheid van de Discovery had voor de Federatie – een vreedzame lappendeken van diverse ruimterassen – een hoge prijs. De oorlog tegen de oorlogszuchtige Klingons is zo goed als verloren. Deze woestelingen maakten optimaal gebruik van de afwezigheid van Discovery, het geheime wapen van de Federatie. Dankzij hun geheime camouflagetechniek wisten de Klingons nu bijna het gehele Federatie-territorium te veroveren.

Grotten

Maar Georgiou (Michelle Yeoh), Burnham en consorten hebben een snood plan: een aanval op Kronos, de thuisplaneet van de Klingons. Het idee is om het schip in de grotten onder de oppervlakte van de planeet te teleporteren en zo de zwakke plekken in de verdediging bloot te leggen. Slagen ze erin om met dit plan de kansen in de oorlog te laten keren? 

Aflevering 15 van Star Trek Discovery seizoen 1 is vanaf 12 februari te zien op NetflixReageren op dit artikel

Tips voor vandaag